Termékek Menü

Amerikai Barbecue Grill Hordó és Füstölő

Ár:
39.890 Ft (31.409 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 2.200 Ft
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Amerikai Barbecue Hordó és Füstölő

Külön égéstér a fának, így akár húsokat füstölni és Amerikai Barbecue-ra is lehet használni!

Mi is az amit a módszerről tudni kell:
A hagyományos hővel történő, faszenes  grillezés mellett, létezik még az USA-ból származó módszer, a füstölős grillezés is.

Ez a fajta grillezési mód lehetővé teszi egy másfajta ízvilág megismerését.

A speciális tulajdonsága a füstölős grillnek, hogy 3 részből áll: fa tűztér, érlelő kamra, és kémény. A tűzet az égető kamrában fa segítségével hozzuk létre. Az égető kamra, az érlelő kamra alatt található és ezzel összeköttetésben van. Az égés közben keletkező füst a kéményen keresztül az érlelő kamrába vezetődik. Így ha ebbe helyezzük a grillezendő finomságokat, ami lassú tűzön és forró füstben érlelődik. Ilyen módszerrel a grillezendő étel inkább füstölődik, mint direkt lángon sül. Ezáltal a húsok és a halak kíméletesebben készülnek el és alig kell forgatni őket, mivel a füst mindkét oldalát éri. A hús és a hal ez által sokkal szaftosabb marad , mint a tűz felett történő, direkt grillezésnél. A megégéstől ennél a módszernél nem kell tartani. Az egyszerűsége miatt bárki használhatja, nem fogja az ételt odaégetni. Ezen kívül sokkal takarékosabb, mint a szenes módszer, mert a fa jóval olcsóbb és a füstölésnek köszönhetően kevesebbet is kell felhasználni. 

A fa fajtája szerint lehet változtatni az ételek ízein.

Természetesen akinek ez módszer nem nem jön be és a nálunk hagyományos módszert részesíti előnyben az  hagyományos faszenes grillként is használhatja úgy is osztályon felül teljesít köszönhető a zárható tetőnek és kéményrendszernek!

 

  • Zománcozott grillrácsok
  • Grillfelület kb.:. 58 x 30 cm
  • Hőálló lakkozás
  • beépített hőmérő
  • Mobil (kerekeken gurítható)
  • A kerti grill méretei: 117 x 115 x 67 cm (Ma x Szé x Mé)
  • Súly: kb. 14,5 kg